Bine ai venit pe site-ul Emigrant în Germania

Aici găsești informații utile care îți pot face o viață mai ușoară în Germania.

Dacă ai sugestii, reclamații, întrebări, propuneri de colaborare sau dorești mai multe informații legate de un anumit domeniu contactează-ne la adresa romde.de@gmail.com, înscrie-te în grupul nostru pe Facebook sau folosește formularul de contact. Vom încerca să răspundem tuturor solicitărilor în cel mai scurt timp posibill.

Biroul de consiliere si servicii pentru integrarea in Germania


Ești in Germania și ai nevoie de ajutor?
Începând cu 1 mai 2017 s-a deschis Biroul de consiliere si servicii pentru integrarea in Germania care îți oferă consiliere privată și gratuită (telefonic, WhatsApp, Messenger, email). Noi nu îți rezolvam problemele, dar te putem ajuta cu informații, sfaturi și idei pentru rezolvarea acestora și de ce nu cu o vorbă bună și o încurajare!

Lasă un mesaj pe pagina de Facebook a biroului: https://www.facebook.com/consiliereDE/ sau sună la 0176 44238151 (e de ajuns doar un bip și te sunăm noi)

Ultimele articole


3.7 Ajutorul social pentru locuință în Germania - Wohngeld

WohngeldStatul german recunoaște dreptul de a avea o locuință ca o nevoie de bază a oricărei persoane. Din acest motiv sprijină costurile unei locuințe pentru cetățenii care au venituri mici și nu reușesc să-și plătească chiria și/sau cheltuielile de întreținere prin ajutorul social pentru locuință – Wohngeld. Acest ajutor nu preia în totalitate costurile locuinței ci este doar o subvenție care preia parțial aceste costuri. Dreptul la Wohngeld nu este legat de cetățenia germană, ci ...

> citește mai departe


4.8 Scrierea unui CV in Germania – Bewerbung (partea 1)

BewerbungO etapă importantă în procesul de căutare a unui loc de muncă este pregătirea aplicației de prezentare – Bewerbung în care descrii calificările şi experienţa ta și care care va fi trimis potențialilor angajatori pe care i-ai găsit. Un Bewerbung clasic în Germania este format din 4 părți: Deckblatt  - pagina de prezentare (prima pagină - opțională), Anschreiben - scrisoarea de intenție, Lebenslauf - CV-ul propriu-zis și la final o secțiune cu diplome, certificate și referințe ...

> citește mai departe


2.7 Cursul de integrare - Integrationkurs

IntegrationkursPrincipala condiție pentru a te putea integra în societatea germană este cunoașterea limbii germane cel puțin la nivel mediu. Ai nevoie de cunoștințe de limba germană în viața de zi cu zi, pentru a putea comunica cu autoritățile, cu centrele de consiliere, cu colegii, să negociezi cu angajatorul salariul și condițiile de muncă și pentru a te proteja de abuzuri și exploatare. Prin absolvirea unui curs întro școală germană autorizată participând la ...

> citește mai departe


Alegeri parlamentare 2016În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării în străinătate a alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe a fost activată secţiunea dedicată ...

Alegeri parlamentare 2016În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării în străinătate a alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe a fost activată secţiunea dedicată organizării în străinătate a alegerilor parlamentare 2016: „Alegeri parlamentare 2016 – Votul în străinătate”.

Aceasta conţine cele mai importante informaţii referitoare la cadrul legislativ, informaţii utile privind votul în străinătate, în ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, despre înregistrarea alegătorilor în Registrul electoral sau despre documentele care atestă reşedinţa în străinătate. Pe pagină poate fi descărcată cererea de înscriere în Registrul electoral și pot fi vizionate două filme cu instrucţiuni tehnice ale votului la secţiile din străinătate și ale votului prin corespondenţă.

Pagina conține de asemenea informaţiile transmise ca parte a campaniei de informare derulată de Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă:  comunicate, întrebări frecvente, interviuri, foto, video, iar cei care doresc informaţii suplimentare au la dispoziție o adresă de e-mail unde le pot solicita.

Pagina de internet va fi actualizată permanent, pe măsură ce noi informaţii vor fi disponibile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-şi putea exercita dreptul de vot în străinătate în cele mai bune condiţii.

Ministerul Afacerilor Externe încurajează cetăţenii români cu DOMICILIUL sau REŞEDINŢA în străinătate să se înscrie în Registrul Electoral pentru a vota simplu, comod şi sigur, de acasă.

Pagina „Alegeri parlamentare 2016 – Votul în străinătate” poate fi accesată la adresa:
http://www.mae.ro/node/35931

 


Dacă ți-a plăcut acest articol recomandă-l pe Facebook.