Bine ai venit pe site-ul Emigrant în Germania

Aici găsești informații utile care îți pot face o viață mai ușoară în Germania.

Dacă ai sugestii, reclamații, întrebări, propuneri de colaborare sau dorești mai multe informații legate de un anumit domeniu contactează-ne la adresa romde.de@gmail.com, înscrie-te în grupul nostru pe Facebook sau folosește formularul de contact. Vom încerca să răspundem tuturor solicitărilor în cel mai scurt timp posibill.

Ultimele articole

7.1 Asigurarea medicală în Germania - Krankenversicherung

KrankenkassenOrice persoană care are domiciliul în Germania este obligată prin lege să aibă o asigurare de sănatate. Acest lucru este valabil indiferent de vârstă sau de statut social pentru angajați, pensionari, șomeri, persoane fizice autorizate (Gewerbe) sau studenți. Asigurarea de sănătate acoperă costurile necesare pentru vindecare în caz de boală: consultații, tratamente, spitalizare, medicamente compensate, concedii medicale, etc.

> citește mai departe...


3.7 Ajutorul social pentru locuință în Germania - Wohngeld

WohngeldStatul german recunoaște dreptul de a avea o locuință ca o nevoie de bază a oricărei persoane. Din acest motiv sprijină costurile unei locuințe pentru cetățenii care au venituri mici și nu reușesc să-și plătească chiria și/sau cheltuielile de întreținere prin ajutorul social pentru locuință – Wohngeld. Acest ajutor nu preia în totalitate costurile locuinței ci este doar o subvenție care preia parțial aceste costuri. Dreptul la Wohngeld nu este legat de cetățenia germană, ci ...

> citește mai departe


8.4 Declarația de impozit pe venit în Germania - Einkommensteuererklärung

EinkommensteuererklärungDeoarece am primit foarte multe întrebări legate de obligația depunerii declarației de impozit pe venit în Germania – Einkommensteuererklärung (sau Steuererklärung prescurtat) m-am hotărât să scriu un articol pe această temă care sper să vină în ajutorul celor care au nevoie de informații suplimentare. Acest articol se adresează în special celor care sunt angajați și lucrează cu contract de muncă.

> citește mai departe...


6.4 Înmatricularea unei mașini în Germania - Zulassung

ZulassungDacă ai cumpărat o maşină în Germania trebuie să mergi cu documentele maşinii și cu asigurarea la biroul local pentru înmatriculări auto (Kfz-Zulassungsstelle) şi să o înscrii în circulație. În general, toată procedura de înmatriculare durează maxim o oră (fără coada de la ghișeu!) și costă aproximativ 60 de euro. Poți găsi cel mai apropiat birou local pentru înmatriculări auto de domiciliul tău prin introducerea codului poștal sau a numelui localității la adresa următoare

> citește mai departe


Alegeri parlamentare 2016În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării în străinătate a alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe a fost activată secţiunea dedicată ...

Alegeri parlamentare 2016În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării în străinătate a alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an, pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe a fost activată secţiunea dedicată organizării în străinătate a alegerilor parlamentare 2016: „Alegeri parlamentare 2016 – Votul în străinătate”.

Aceasta conţine cele mai importante informaţii referitoare la cadrul legislativ, informaţii utile privind votul în străinătate, în ceea ce priveşte votul prin corespondenţă, despre înregistrarea alegătorilor în Registrul electoral sau despre documentele care atestă reşedinţa în străinătate. Pe pagină poate fi descărcată cererea de înscriere în Registrul electoral și pot fi vizionate două filme cu instrucţiuni tehnice ale votului la secţiile din străinătate și ale votului prin corespondenţă.

Pagina conține de asemenea informaţiile transmise ca parte a campaniei de informare derulată de Ministerul Afacerilor Externe în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă:  comunicate, întrebări frecvente, interviuri, foto, video, iar cei care doresc informaţii suplimentare au la dispoziție o adresă de e-mail unde le pot solicita.

Pagina de internet va fi actualizată permanent, pe măsură ce noi informaţii vor fi disponibile.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp asupra procedurii de vot, pentru a-şi putea exercita dreptul de vot în străinătate în cele mai bune condiţii.

Ministerul Afacerilor Externe încurajează cetăţenii români cu DOMICILIUL sau REŞEDINŢA în străinătate să se înscrie în Registrul Electoral pentru a vota simplu, comod şi sigur, de acasă.

Pagina „Alegeri parlamentare 2016 – Votul în străinătate” poate fi accesată la adresa:
http://www.mae.ro/node/35931

 


Dacă ți-a plăcut acest articol recomandă-l pe Facebook.