-

Vocabularul de bază al limbii germane

Secțiune în dezvoltare


vocabular limba germanaÎnvățarea limbii germane are două mari componente: gramatica și vocabularul. Vocabularul este cel mai important element al comunicării. Cu cât știi mai multe cuvinte cu atât mai mult poți înțelege limba și te poți exprima mai ușor.
Vocabularul de bază al limbii germane este indispensabil pentru toți cei care vor să învețe limba germană sau să-și dezvolte activ vocabularul și capacitatea de exprimare. Vocabularul include cele mai des folosite cuvinte din limba germană având la bază o selecție riguroasă și cadrul european de referinţă pentru limbi străine, nivelurile A1, A2, B1 și parțial B2.
Vocabularul conține 3800 de cuvinte, grupate în 10 teme principale și o temă cu noțiuni generale. Fiecare cuvânt este însoțit de o propoziție uzuală pentru o mai bună înțelegere a modului de folosire a acestora, și de asemenea de traducerea cuvântului și a propoziției în limba română. Pentru facilitarea învățarii, vocabularul este prezentat în format video însoțit de o varianta audio realizată cu sprijinul unor vorbitori nativi de limba germană.
Recomandări:
»  Între cuvinte sunt pauze suficient de lungi care permit repetarea. Pentru o mai bună asimilare a cuvintelor, repetă și tu cuvintul  și propoziția în limba germană.
»  Vizionează fiecare film de mai multe ori până consideri că ai asimilat deja cuvintele.
»  Învață substantivele împreună cu articolul hotărât și cu forma la plural așa cum sunt prezentate în vocabular.
»  La verbe, în special pentru cele neregulate, trebuie învățate toate cele trei forme prezentate, infinitiv, imperfect, și perfect (format cu ajutorul verbelor auxiliare haben/sein și participiul 2 al verbului).

Cuprins: