-

Programe TV romanesti online

Ești în Germania și vrei să urmărești gratuit posturile TV preferate din România? Ai nevoie de un computer (laptop, desktop) cu sistem de operare Windows sau de un dipozitiv mobil (smartphone, tabletă) cu Android și de o conexiune la Internet de cel puțin 1,5 Mbs.
În general în Windows programele TV pot fi urmărite în Internet Explorer cu sau fără instalarea unor plugin-uri, prin instalarea unor playere (Sopcast, VLC) sau a unor aplicații dedicate pentru desktop oferite de unele website-uri. Plugin-ul Sopcast pentru Internet Explorer, pentru diferite versiuni de Windows, poate fi descărcat la pe site-ul CoolTV la adresa: http://www.cool-tv.ro/help-tv.html. În Android este necesară instalarea App-ului Sopcast.apk care poate fi încărcat de la adresa: http://tvron.net/static/SopCast.apk. Atenție, instalarea acestui App necesită permisiuni speciale
Dacă computerul tău are o placă video rezonabilă cu ieșire HDMI atunci poți urmări programele la televizor prin conectarea cu un cablu HDMI. Dacă ai un Smart TV, din Windows 8 și 10 te poți conecta direct la acesta folosind rețeaua WIFI de acasă prin funcția ‘‘Proiectare‘‘.
Vreau să precizez că am scris acest articol  la sugestia unor români din Stuttgart (Nelu, Lucian, Viorel) pe care i-am ajutat să instaleze aplicațiile necesare pentru urmărirea programelor TV online.

Programe TV românești online

Aceste programe pot fi urmărite direct într-un browser de Internet (Firefox, Chrome, Internet Explorer, etc.) fără a fi necesară instalarea de plugin-uri sau aplicații suplimentare.

 

-

Website-uri care oferă TV românești online

Necesită instalarea de aplicații suplimentare, dar poți urmări în plus alte programe generaliste, știri, filme, muzică, documentare, sport sau desene animate cum ar fi TVR, ProTV, HBO, Acasă TV, AXN, Discovery, Eurosport, Antena 1, Disney Channel și multe altele.

  • TV ROMANIA DIASPORA - https://allstreamz.one - Oferă majoritatea programelor TV din România pe dipozitive mobile cu sistem Android. Pentru vizionare  trebuie instalat App-ul care este disponibil aici: https://allstreamz.one/assets/tvdiasporav4.apk.

  • TV Online - www.tvron.net - Oferă majoritatea programelor TV din România. Pentru vizionare este necesară instalarea unui plugin propriu. În Windows canalele merg în browserele Chrome, Firefox (cu pluginul IETAB). dar pentru o vizionare cât mai bună este recomandat Internet Explorer. Plugin-ul este disponibil și pentru dipozitive mobile cu sistem Android.

  • Cool TV - www.cool-tv.ro - Oferă majoritatea programelor TV din România. Pentru vizionare în Windows trebuie instalat plugin-ul Sopcast sau aplicația proprie pentru desktop. În Windows canalele merg doar în Internet Explorer. Pentru vizualizare pe dipozitive mobile cu sistem Android este necesară instalarea plugin-ului Cool tv mobile.apk.

  • Canale TV gratis - www.manutv.net  - Oferă majoritatea programelor TV din România. Pentru vizionare în Windows trebuie instalat plugin-ul Sopcast sau aplicația proprie pentru desktop. Pentru vizualizare pe dipozitive mobile cu sistem Android este necesară instalarea plugin-ului Sopcast.apk.

  • My WebTV - http://mywebtv.info - Oferă majoritatea programelor TV din România. Pentru vizionare în Windows trebuie instalat plugin-ul Sopcast.

  • Canale Romanesti Online - http://www.canaleromanesti.tv/ - Oferă majoritatea programelor TV din România. Pentru vizionare nu este necesară instalarea nici unei aplicații. Programele pot fi văzute doar cu Internet Explorer.

  • Iptv RO TV Romania - aplicație pentru dipozitive mobile cu sistem Android. Aplicația este gratuită și prin intermediul ei pot fi vizionate pe Smartphone majoritatea programelor TV românești. Aplicația poate fi descărcată aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.iptvropro

  • Clicksud.org - Lumea ta digitală - http://www.clicksud.org - aici poți urmări online seriale si emisiuni TV românești și străine. Aplicația Flash player trebuie sa fie intstalată pentru vizionare.

  • Public TV Romania - http://publictv.ro/ -  Puteți urmări majoritatea programelor TV din România pe computer, precum și tableta sau mobil. Pentru vizionare nu este necesară instalarea nici unei aplicații.
  • Pro Romania Tv - aplicație pentru dipozitive mobile cu sistem Android cu acces rapid fără Sopcast.. Aplicația este gratuită și prin intermediul ei pot fi vizionate pe Smartphone/tabletă majoritatea programelor TV românești. Aplicația poate fi descărcată aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.studioquizz.tvstudioromania&fbclid=IwAR2FoZQlJ_L8rVeZW55TZr6a6NWh2ZRjNgdKZt5G9VwmCieR0Wj_J6OXwp0

Pentru cei care sunt în Germania, am făcut o selecție de link-uri pentru cei care vor să urmărească programe TV germane online. Majoritatea canalelor publice germane pot fi recepționate și ''on air'' (DVB-T2) prin folosirea unei antene de cameră care costă 15-30 euro.

Programe TV naționale în Germania

Programe TV de știri în Germania

Programe TV regionale în Germania

Vizionare plăcută!

Dacă nu ai încă Internet acasă, o listă cu principalii furnizori de telefonie și internet poți consulta în articolul:
9.3 Furnizori de Internet, TV și telefonie în Germania


Pentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania: