-

"Info Germania - Ce trebuie să știi!" este o serie de scurte prezentări audio-video în care sunt oferite într-un mod compact informații de bază necesare celor care vor să trăiască și să muncească în Germania.

Ce trebuie să știi despre SCHUFA - Viața in Germania

Premiera: 04.12.2019 - 17:00

Fără un cont bancar la o bancă germană nu poți trăi în Germania, iar în momentul în care îți deschizi un cont bancar datele tale personale sunt trimise întro bază de date a unei asociații despre care vorbim astăzi: SCHUFA.
Dacă vrei să faci un credit, un abonament la telefon sau Internet, să cumperi o mașină în leasing sau să cumperi produse cu plata în rate, ți se va prezenta un formular (Schufa-Klausel) prin care îți dai acordul ca furnizorul să trimită datele tale la SCHUFA și să ceară o evaluare a bonității tale financiare.

1. Ce este SCHUFA?

Asociația pentru protecția și siguranța creditelor din Germania (Schutzgemeinschaft für allgemeine Kreditsicherung), pe scurt SCHUFA are ca scop protejarea partenerilor ei, bănci,  firme de leasing, companii de telecomunicații, etc. împotriva neplății ratelor şi a taxelor de către consumatori. SCHUFA culege date despre consumatori, asociația folosind informațiile furnizate de parteneri și listele cu datornici de la judecătoriile locale.

2. Ce face SCHUFA?

SCHUFA este singura organizație din Germania, care are dreptul să evalueze solvabilitatea și bonitatea persoanelor fizice rezidente în Germania, și să emită un certificat de… (vezi în clip)

 

3. Cum face SCHUFA evaluarea bonității

Evaluarea bonității nu se face în funcție de datele personale și reprezintă, de fapt, o prognoză financiară care reflectă probabilitatea procentuală de plată sau neplată a unui credit realizată în funcție de datele unui grup de persoane care… (vezi în clip)

4. Punctajul SCHUFA

Punctajul care reflectă bonitatea unei persoane se regăsește în certificatul de bonitate - Schufa Auskunft. Punctajul este în procente și are o valoare maximă de 100%. Cei care au un punctaj de peste… (vezi în clip)

Evaluarea bonității clienților în funcție de punctajul SCHUFA:
> 97,5% client cu risc minim
95-97% client cu risc permis
90-95% client cu risc între permis si înalt
80-90% client cu risc înalt
50-80% client cu risc foarte înalt
< 50% client cu risc critic

5. Scăderea punctajului SCHUFA (’’intrarea în SCHUFA’’)

Întârzierea plăților la un credit, neachitarea la timp a facturilor sau alte datorii neplătite duc automat la scăderea punctajului. De asemenea cereri repetate pentru… (vezi în clip)

Infotipp - Cum se poate ieși din SCHUFA?

Informațiile negative din baza de date a SCHUFA sunt șterse automat la 3 ani, după ce au fost achitate toate datoriile. Pentru datorii mai mici de… (vezi în clip)

7. Cum se obține certificatul SCHUFA?

Dacă ai nevoie de acest certificat, de exemplu la închirierea unei locuințe, acesta poate fi solicitat direct online pe site-ul SCHUFA, poștal printr-un formular de comandă disponibil tot pe site și poate fi solicitat direct în orașele mari la filialele Postbank. Pentru uz personal ai dreptul să soliciți și să obții gratuit o dată pe an un certificat Schufa Auskunft.

Adresa poștală SCHUFA
SCHUFA Holding AG
Postfach 10 25 66, 44725
Website SCHUFA: https://www.meineschufa.de/index.php

Ai grijă să-ți plătești ratele și datoriile la timp iar în acest fel nu vei avea probleme cu SCHUFA și vei putea dormi liniștit.


Abonează-te la canalul Youtube ’’Emigrant in Germania’’ - unde găsești și alte prezentări interesante legate de viața in Germania - la adresa:

» https://www.youtube.com/c/EmigrantinGermaniaPentru cei interesați un top cu articolele cu cele mai multe afisări care reflectă cele mai căutate teme de interes pentru vizitatorii site-ului Emigrant în Germania:


 

Schufa